Bázistábor az Antarktisz jeges vizein

A fogadóbizottság az Antarktiszon

A fogadóbizottság az Antarktiszon (az ott mind pingvin)

Látogass el a világ végére, ahol eddig kevesebb, mint 200.000 turista járt (nem, nem idén, hanem összesen)! Az egyetlen helyre a világon, ami még pont olyan, amilyennek lennie kell –  az Antarktisz, azaz Déli-sarkvidék területére, amit ember sosem szelídíthet meg.

Jégtörő hajó az Antarktisz vizein

Jégtörő hajó az Antarktisz vizein

Utazásszervezői pályafutásom során több mint ötezer ügyféllel beszéltem már, számos vágyat, álmot osztottak meg velem Világutazóim. Néha, amikor az Antarktisz előkerült, gyakran hallottam azt, hogy “ha majd minden mást láttam, akkor elmegyek a Déli-sark vidékére is”. Én meg azt mondom, ha a vágy, a vonzalom megvan, akkor ne hagyd a végére a legjobbat! Miért is halogatnád az utazást? Míg mások a Galápagos-szigeteken kalandoznak vagy épp az afrikai Serengeti Nemzeti Park vadonjában, addig Te átélheted életed nagy kalandját: misztikus jéghegyek között csónakázhatsz, cetekkel és púpos bálnákkal kajakozhatsz, síelhetsz, és további izgalmas kalandok várnak az Antarktisz jeges birodalmában, hogy testközelből tapasztald meg, milyen is Földünk igazi, utolsó „vadonja”. Bár a Déli-sark vidéke messze nem a legnépszerűbb úti cél, még a Világutazók körében sem (eggyel több ok, hogy oda menj), mégis több, mint ötvenféle útvonal közül tudsz választani, ha rászánod magad a kalandra. A 8 napos Antarktisz túrától kezdve egészen a közel egy hónapos felfedező utazásig van minden a kalapban, a sarkvidék “karcolásától” egészen a Déli-sark meghódításáig. Hogy válaszd ki akkor, hogy mire menjél? Megértem, hidd el, a bőség zavara, de ez minden más desztinációnál hasonlóképp van, nem igaz?

A haditerv - Basecamp Plancius

A haditerv – Basecamp Plancius

Egy jó ötlet lehet pl. a címben említett bázistábor az Antarktisz jeges vizein, így 7 különleges kalandot is átélhetsz egyetlen utazás során: utazás zodiac csónakkal és a part meghódítása, kajakozás, fotó workshop, hótalpas túra és gyalogtúra, hegymászás, sátortábor – egy éjszaka a vadonban, és akár a búvárkodást is kipróbálhatod. Igen, ez mind-mind belefér egy 12 napos Antarktisz utazásba! Azért akár a sátortábor, akár a búvárkodás elég őrülten hangzik ahhoz, hogy még unokáinknak is meséljünk róla, nem igaz? 🙂 Természetesen minden tevékenységet tapasztalt, rutinos emberek felügyelnek, így teljes biztonságban tudhatjuk magunkat az egész utazás, minden kaland során.

Fotóstúra zodiac csónakkal

Fotóstúra zodiac csónakkal

Antarktisz kalandunk Argentína legdélebbi városából, Ushuaia-ból indul, ennél délebbre már nem mehetünk, ez a világ „ülepe”. Kalandos átkelés következik a legendás, haragos Drake-átjárón, majd a Déli-Shetland-szigetek következnek. Közben számtalan érdekes fotót készíthetünk a hajó fedélzetéről, és izgalmas infókat, kalandokat hallhatunk a szakértőtől, aki elkísér minket az utazásra. Az Antarktisz vidékére a negyedik napra ér a hajó – itt hat napot fogunk tartózkodni, de micsoda hat nap lesz ez! Mintha egy másik bolygóra csöppentünk volna, hihetetlen környezet vár minket: érdekes alakú jégtömbök, misztikus völgyek és hegycsúcsok, érdekes állatok várnak ránk, hogy lencsevégre kapjuk őket. Miután a hajó lehorgonyzott, szépen beoszthatjuk magunknak, hogy melyik túrára mikor menjünk el, mert, persze, mindent ki kell próbálni, ha már eddig elmentünk, nem így van?

Előkészületek a kajakozásra - max. 14 fővel

Előkészületek a kajakozásra – max. 14 fővel

Szerencsére, ez nem olyan hatalmas óceánjáró hajó, mint amilyeneket a filmekben látni az egzotikus úti célokon. Ez maximálisan 116 utast visz magával az Antarktisz jeges vizeire, ami azt is jelenti, hogy minden programot ki tudunk próbálni garantáltan legalább egyszer a 6 nap alatt. Ez azért nem egy utolsó szempont… Az is a szervezést dicséri, hogy mindegyik túra kiscsoportos formában zajlik: általában 20, maximum 30 főnél többen egyiken sem vesznek részt, így élvezhetőbb minden. Az alaptúrák is izgalmasak, mint a zodiac csónakos túra, amikor még a parton is kikötünk, vagy épp a kajakozás, a fotós túrák, de ezek után kezdődnek az igazi izgalmak – vagy persze kezdhetsz eleve azokkal is, ahogy Neked tetszik!

Az Antarktisz hegyeinek meghódítása

Az Antarktisz hegyeinek meghódítása

Ilyen különleges kirándulás a hótalpas túra vagy a gyalogtúra, de ilyen szerintem az Antarktisz hegyeinek megmászása is. Vannak alaptúrák, amelyekhez a normális fizikumon, és persze a megfelelő öltözeten felül semmi extra nem kell, és szerveznek haladóknak szóló kirándulásokat is, hogy mindenki megtalálja a neki tökéletes elfoglaltságot, kihívást.

Sátortábor az Antarktisz lankáin

Sátortábor az Antarktisz lankáin

Különleges kalandot ígér a sátortábor is – azért nem sokan mondhatják el magukról, hogy egy éjszakát az Antarktisz csillagos ege alatt töltöttek el egy sátorban, hm? A bátrabbak meg is mártózhatnak az Antarktisz jeges vizeiben – vannak, akik a partra érve lekapják a ruháikat és belemennek a vízbe (nem, ez tényleg nem vicc), de látni olyan fotókat is, amikor a hajóról ugrálnak be az emberek a vízbe. NO photoshop. 🙂 A gyakorlott búvárok merülhetnek is, a kevésbé gyakorlottak a megfelelő felszerelésben pedig sznorkelezhetnek.

Neked melyik program lenne a kedvenced?               

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s