A Gyűrűk Ura és A Hobbit forgatási helyszínén

A Green Dragon kocsma, a mulatságok helyszíne

A Green Dragon kocsma, a filmbéli mulatságok helyszíne

Privát túra az utóbbi idők egyik legsikeresebb filmes sztorijának forgatási helyszíneire, ahol A Gyűrűk Ura és a Hobbit filmek egyes jelenetei játszódnak, Középfölde szívébe.

A festői táj

A festői táj

Az utóbbi idők egyik legnépszerűbb történetének helyszínére, Új-Zéland egy csodás szegletébe látogatunk el a mai napon, ahol A Gyűrűk Ura és a Hobbit című filmek egyes jelenetei játszódnak. Ha nem is láttad ezt a filmet, valószínűleg hallottál már róla, de tegyük fel, hogy nem is hallottál róla: ezt a vidéket akkor is érdemes meglátogatni! 🙂 Ez a táj már szinte olyan szép, hogy a filmet nézve az jut eszembe először, mint paraszt bácsinak az állatkertben, hogy ilyen bizony nincs is! Azt gondoljuk, hogy ezt biztos felturbózták és feljavították, azonban ez is olyan szeglete a világnak (van még pár ilyen), ahol erre nincs szükség.

A festői Középfölde, és kunyhói

A festői Középfölde és kunyhói

A Gyűrűk Ura és a Hobbit egy-egy kezdő jelentéből általában rögtön beugrik mindenkinek Középfölde, „Aprajafalva”, ahol a hobbitok, e jámbor kis teremtmények élik békésen mindennapjaikat. A festői kis völgyek, az aranyos kis kunyhók, rejtelmes erdők, sebesen tovafolyó, kristálytiszta vizű patakok, az ivó, ahol a nagy mulatságok zajlanak. Az egész tényleg olyan meseszerű, hogy ennél jobb helyszínt el se tudok képzelni a hobbitok lakóhelyének! Középfölde kb. 2 órás utazásra található Auckland városától. Sofőrünk elmondja, hogy Matamata városába igyekszünk, amit a helyiek már átkereszteltek Hobbitonnak a forgatási helyszínek közelsége miatt. Persze lehet, hogy ebben szerepet játszott kicsit az üzleti gondolkodás is, ki tudja?

Új-Zéland csodás hegyei

Új-Zéland csodás hegyei

A kanyargós Waikato-folyó vidékére érve nem győzzük kapkodni a fejünket a sok szépség láttán. Ezen a vidéken volt egyébként korábban is egy híres ütközet, egy valóságos, Rangiri-nél, ahol a brit és maori erők csaptak össze 1863-ban. A tájon áthaladva rögtön feltűnik oldalt egy csodás hegy, a Taupiri Mountain, továbbhaladva pedig a Ngaruawahia történelmi helyszínén haladunk át, az egykori maori király székhelyén, maori találkozóhelyen. Nemsokára elérünk Matamata, pardon, Hobbiton városába, ahol lefotózhatjuk a Hobbiton várostáblát. Isten hozott Középfölde szívében! Innen, a Shire’s Rest kávézóból indulunk utunkra. A közel 2 órás túra során betekintést nyerünk a folyamatba, ahogy Peter Jackson átültette a valóságba Tolkien vízióját, megtudhatjuk többek között, hogy jött képbe ez a helyszín, és miért esett a választás pont erre a vidékre, melyik jeleneteket forgatták itt, és persze némely kulisszatitokra is fény derül majd. A birkafarmon felfedezhetjük a film kellékeit, élvezhetjük a csodás panorámát a Kaimai Ranges vonulataira, s persze az összes filmbéli fontos helyszínt bejárhatjuk.

A Green Dragon hangulatos kandallója

A Green Dragon hangulatos kandallója

Beleshetünk az alacsony kis hobbit kuckókba, melyek közül természetesen Zsákos Bilbo lakhelye érdekel mindenkit a legjobban (Bag End), de érdekesség a Green Dragon Inn fogadó is, ahol a kocsmajelenetek játszódnak, itt lehajthatunk akár egy italt is. Lencsevégre kaphatjuk az óriási fát, ahol Bilbo búcsúztatását tartják, és megnézhetjük a malmot is többek között. Ebéd következik a Shire’s Rest vendéglőben, majd ezt követően egy teljesen más útvonalon visszaindulunk Auckland városába, hogy e csodás táj új részeit is felfedezhessük – ez is egy remek ötlet a szervezőktől.

Hozzászólás