Funtasy Island, Szingapúr

Funtasy Island, Szingapur

A Funtasy Island madártávlatból (a tervek szerint)

Még rá sem untunk a  Marina Bay Sands *****dlx hotel nyújtotta örömökre, máris itt van Szingapúr következő világszenzációja, a Funtasy Island, mely a világ legnagyobb öko-parkja cím büszke tulajdonosa lesz.

Szingapúr olyan, mint Dubai: itt bizony mindig történik valami. Régóta izgatottan vártam, mi lesz a következő nagy dobás Szingapúrban, hiszen a Sentosa Island már több látványosságot nem bír el (a szigetre kitehetnénk a betelt táblát is akár), nem véletlen, hogy a Marina Bay Sands hotel sem ott kapott helyett.

Marina Bay Sands medence

A Marina Bay Sands hotel különleges medencéje

Sentosa szigetét már mindenki ismeri, a Night ZOO éjszakai állatkert már világszerte ismert, manapság a Marina Bay is megszokottá vált (különleges medencéjével együtt), azonban a tervezők, álmodozók és befektetők nem estek kétségbe, hiszen nem sokat kell már várni, hogy Szingapúr következő szenzációja, a Funtasy Island megnyíljon a nagyközönség előtt.

A Funtasy Islands a Riau régió szigetei között található, Szingapúrtól mintegy 20 perces gyorshajó útra (16 km kb.). A komplexum mintegy 810 hektáron kínál majd különböző élményeket, a tervezők úgy tervezték ezt meg, hogy az egész terület 70%-át természeti parkként megőrizzék.

Love Island, Funtasy Island

A szerelmesek paradicsoma: Love Island

A világ legnagyobb öko parkjában nem lesz lehetetlen, és az élmények, kalandok összeállításánál szinte mindenkire gondoltak, a gyerekes családoktól kezdve, a megfáradt üzletembereken keresztül egészen a házasulandó fiatal párokig. A látogatók, a sziget közelségéből adódóan, bármikor felfedezhetik Szingapúr és a Sentosa sziget nevezetességeit, hogy aztán a trópusi sziget minden előnyét élvezhessék. Hogy mi minden előnyt? Még felsorolni is nehéz, de azért néhányat nézzünk meg a lehetőségek közül amolyan kedvcsinálónak.

Mivel az egész projekt lényege a természet és ember közelebb hozása, így természetesen a fő hangsúly ezen van az egész 810 hektár területen. A természethez 8 fő látványosságon keresztül kerülhetünk majd közelebb:

– Avatar Habitat: ahol a legvadabb képzeletünk is valóra válhat!  Ezen a területen különböző, különleges madárfajokat ismerhetünk meg közelebbről, vagy akár még meg is etethetjük őket. A különböző speciális éjszakai kalandok, vagy épp a baobab fák tetején található sétány pedig csak tovább emelik az élményt e misztikus helyen.

Esőerdő

Kalandok az esőerdőben

– Rainforest Paradise: merülés az esőerdők világában. Az esőerdő különleges flóráját, faunáját fedezhetjük fel e területen, ahol szó szerint minden érzékünkre hatnak majd, hála a különleges effekteknek, melyek diszkréten csiklandozzák érzékeinket.

– Simia Adventure: majomparádé! Interaktív találkozás a szabadon élő, különleges majomfajokkal, akik különböző akrobata mutatványaikkal és szemtelen viselkedésükkel azonnal belopják magukat a látogatók szívébe.

– Riau Jungle Explorer: ez nagy kaland lesz! Az édesvizű halak életébe pillanthatunk be, ahol a fő attrakció az 55 millió éves múlttal rendelkező arapaima hal lesz, mely akár 2 m hosszúra és 200 kg súlyúra is megnőhet.

– Mangrove Safari Ride: hajóval a bozótban! A sziget körül kialakított mangrove erdő felfedezése csónakkal, mely akár az egész család számára izgalmas kaland lehet.

Sznorkelezés

Sznorkelezés a színpompás korallok között

– Aqua Adventure: kalandok a trópusi víz alatt. A kristálytiszta vízben a színes, víz alatti világot fedezhetjük fel akár sznorkelezés közben. Trópusi halfajok, színpompás korallok várják a víz alá látogatókat, micsoda kalandok!

– Dolphin Discovery Habitat: móka és kacagás a palackorrúakkal! Ezt a területet kifejezetten a delfinek számára tartják fenn a resorton belül, ahol mi is közelebb kerülhetünk hozzájuk, mely mindig hatalmas kaland, vicces és óriási élmény.

– Deep Ocean Wonder: úszás cápákkal?? A 25.000 köbméteres területen közel 3.500 halfajjal találkozhat, köztük cápákkal, akikkel a bátrabbak már akár úszhatnak is. Nem, ez nem vicc…

Víz feletti villák

Már Szingapúrban is élvezhetjük a víz feletti villák előnyeit

A resort területén lesz majd vízi park, eco theme park, beach club, wave promenade, és külön a fiatal párok számára tervezett Love Island sziget is, ahol akár egy különleges esküvőt is meg lehet szervezni, és még a násznép is könnyedén elfér! 🙂 A Funtasy Islanden 510 villa várja a szigetre látogatókat, melyek a legkülönbözőbb elhelyezkedéssel csábítanak: lesz az esőerdőben található villa, a tenger partján, a csúcson található villa, a korallzátony felett található, és olyan is, amiben a nyílt vízen pihenhetjük ki itthoni fáradalmainkat.

Te melyiket választod?  

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s