Song Saa Privát Sziget, Kambodzsa

Song Saa, Kambodzsa

Song Saa Privát Sziget, Kambodzsa

Igen, víz feletti bungalow és privát sziget nem csak a Maldív-szigeteken és Tahiti szigetein elérhető: ha ezek nem szimpatikusak, mert túl trendik, tömeghelyek, és nem is elég jó a program választék, s tényleg olyan helyre vágysz, melyről a legtöbb turista nem is hallott, akkor ezt mindenképp látnod kell!

Bayon templom, Kambodzsa

Egy a sok csoda közül: Bayon, Kambodzsa

Tény, hogy a Song Saa egyik vonzerejét akár Maldív-szigetekkel, akár Tahitivel vagy a többi csodás hellyel, ahol ilyen jellegű szálloda elérhető, azok a fantasztikus látnivalók adják, melyeket útba ejthetsz a láblógatás előtt, alatt vagy közben is. Számos ügyfelem például azért nem kíváncsi a Maldív-szigetekre, mert ott nincs mit csinálni, és azt kell, hogy mondjam, meg is tudom érteni. Nem vagyunk egyformák, és bizony, ami egyikünk számára a megtestesült álom, az másnak a rémálom is lehet, ahogy ezt több Világutazómnál tapasztalom is gyakran. Ritkán van olyan, aki imádja az előbb említett szigeteket, oda jár vissza állandóan, és e mellett mondjuk vágyna Kambodzsába, és igaz ez fordítva is. Aki fehér homokos partra, pálmafákra vágyik, és láblógatós, minden igényt kielégítő privát luxus szigetre, annak nem feltétlenül Kambodzsa fog az elsők között eszébe jutni. Nem véletlen, hogy amikor egy Kambodzsa körutazás méltó lezárásához egy különleges helyet szeretnének Világutazóim, és megemlítem nekik a Song Saa szigetet, általában meglepődve, lenyűgözve hívnak fel a privát szigetképeinek megtekintése után. Ütős, nagyon ütős… A Song Saa számos díjat sepert már be alapítása óta: volt a legjobb 50 szoba alatti resort, díjazták SPA/wellness részlegét, különleges lakosztályait, különleges atmoszféráját, cikkeztek róla a Forbes, Financial Times, Vogue és egyéb neves magazinokban. A privát sziget Koh Rong szigetvilágában található, Kambodzsa nyugati partjainál, Shikanoukville közelében. Ez a terület érintetlen esőerdeiről, lakatlan szigeteiről, csodás korallzátonyairól, és érintetlen, fehér homokos partjairól híres elsősorban –  ebben a csodás környezetben bújik meg csendesen a Song Saa Resort.

Songa Saa speed boat

Érkezés a szigetre, természetesen a resort saját motorcsónakján

Ahogy közelítünk a gyorshajónkkal a sziget felé, a kb. félórás úton egyre fokozódik izgalmunk, már nagyon várjuk, milyen is lesz ez a különleges sziget, melyről annyi szépet és jót hallottunk, olvastunk.  Minden várakozást felülmúló, akármennyi luxushotelt is láttál már életedben, és ennek nem csak az a hatalmas kontraszt az oka, amit Kambodzsa egyéb területei és a Song Saa között tapasztalunk, bár elsőre ez mindenképp mellbevágó. Új aranystandard a luxust illetően! Koh Ouen és Koh Bong aprócska kis szigetecskéi, melyeken a Song Saa található, ugyanazt a különleges hangulatot árasztják minden egyes szegletükből, mint az ország maga. Apropó, azt gondolom, érezni, hogy “kicsit ” elfogult vagyok Kambodzsával, ugye? 🙂 Számomra ezidáig ez vezet a 30 országos listán, amit szerencsém volt látni, de erről majd talán egy másik posztban. A sziget tervezésénél a luxuson felül épp e különleges hangulat és a természet, helyi közösség megőrzése is kiemelt célok voltak, ezek sikerességét az első pillanattól kezdve megtapasztalhatjuk. Minden részlete tökéletes: a szín- és anyagválasztás,  a lakosztályok tájolása, mérete, a környezet, a személyzet, a szolgáltatások, a felszolgált ételek és italok – nem találni fogást rajta.

Royal Villa, Song Saa Resort

2 hálószobás víz feletti royal villa

Választhatsz jungle / ocean view és overwater szobatípusok közül, maximalistáknak pedig ott van a 2 hálószobás royal villa. Mindegyik szobatípus egyszerű, letisztult, sallangmentes, modern és tradicionális részletek tökéletes arányban keverednek minden elemükben. Még akkor is ezt mondom, ha tudom, hogy ez szubjektív vélemény… 🙂 A szigeten az “always included” szabály érvényes, ami egyfajta all inclusive ellátás: egy lakosztályhoz egy ár tartozik, és onnantól kezdve, hogy a szigetre léptél, nincs gondod semmire. Szimpatikus. Ha pedig esetleg azon izgulnál, hogy nem elég trendi a sziget a Maldívhoz képest mondjuk, akkor cseppet se félj – 4-500.000 Ft/éjnél kezdődnek a szobák, de akár ennek többszörösét is kifizetheted egy royal villáért. Te hol próbálnál ki egy ilyen privát szigetet? 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s