Grand Canyon North Rim repülővel + Bar 10 Ranch

Grand Canyon North Rim

Grand Canyon North Rim

Utazás repülővel a Grand Canyon legtávolabbi szegletébe, ahova a legtöbb turista el sem jut, szállás egy igazi helyi ranch eredeti Conestoga wagon kocsijában, lovaglás, gyalogtúra, quad-túra a kanyon legszebb helyeire…

A Grand Canyon a világ egyik csodája, ami a turisták körében is nagyon népszerű: millió-szám készülnek a fényképek a Skywalk nevű kilátóról, ami a kanyon nyugati peremén található. Biztos látta már mindenki, ez az a félkör alakú, üvegpadlójú kilátó, ami a legnépszerűbb a Grand Canyon látnivalói közül.

Grand Canyon Skywalk

Grand Canyon Skywalk

Éppen ezért erről nem írok. 🙂 Írok viszont a legtávolabbi északi pereméről (mármint Las Vegas várostól nézve 440 km), ahova a turisták már csak nagyon kicsi százaléka jut el: ez a Grand Canyon kevésbé kitaposott útja, felfedezőknek, Világutazóknak ideális helyszín!

A túra Las Vegas városából indul: hajnali 05:15-kor felvesznek minket az MGM hotelnél -ez nem reggel, hanem hajnal-, bízunk benne, hogy a túra kárpótol majd a négyórás ébresztőért. Ezt követően a North Las Vegas Airport felé vesszük az irányt, innen indul a gép a North Rim-hez, ami már önmagában felér egy kirándulással.

Grand Canyon North Rim repülőtér

Grand Canyon North Rim repülőtér

Na nem a repülőtér, hanem a repülőút, ami a Las Vegas Valley és a Lake Mead felett vezet, mely Amerika legnagyobb mesterséges tava a tárolási kapacitást tekintve. A tó a Colorado-folyón épült a Hoover-gát megépítését követően- fantasztikus látvány, ahogy a gép elsuhan felette, majd sivatagos, kietlen területek következnek, ahol víznek már nyoma sincs, később változik a táj, és színpompás sziklák következnek, festői kanyonok, majd a gépünk landol a North Rim egy félreeső kis pontján; megérkeztünk a Grand Canyon egyik legszebb részére!

A North Rim leghíresebb szálláshelye a Grand Canyon Lodge – North Rim, így mi nem ide megyünk 😉 bár ez is egy fantasztikus szálloda, ennek a legfőbb vonzerejét természetesen az adja, hogy közvetlenül a kanyon mellé épült a sziklára, így a panoráma, melyet a terasz foteljeiről élvezhetünk, leírhatatlan. Viszont elég turistás hely, ami többnyire tele van, meg aztán, ha már itt vagyunk a Grand Canyon legtávolabbi pontján, akkor inkább valami jellegzetes ranch érdekel minket, ahol a helyi életet lehet megtapasztalni.

Bar 10 Ranch - szállás egy eredeti wagonban

Bar 10 Ranch – szállás egy eredeti wagonban

Szerencsére itt található a BAR 10 Ranch, ami valóban egy működő ranch, nem csak kirakat szálloda, ez biztosan különleges kaland lesz! Megérkezés után felfedezhetjük a ranch területét, melyet még a néhai Tony Heaton és felesége, Ruby alapított a harmincas években. A BAR 10 Ranch azóta is a Heaton család birtokában van és követik őseik küldetését. Céljuk, hogy biztonságos, eredeti nyugati környezetben autentikus ranch-feelinget és kalandokat biztosítsanak vendégeiknek. Az autentikus ranch feeling megvan, kezdve a környezettől a tradicionális konyhán át, egészen a „lakószekerekig”, melyek eredeti Conestoga wagonok, amiket még pár-századdal ezelőtt használtak a környékbeliek.

Grand Canyon North Rim ATV túra

Grand Canyon North Rim ATV túra

Ebédre természetesen helyi kaját kapunk, többek között saját nevelésű marhából BBQ-t. A ranch területén számos kaland közül választhatunk, hogy a Grand Canyon North Rim és környékét felfedezzük: megtehetjük ezt lóháton, akár egy 30 perces túra keretében, vagy a bátrabbak mehetnek 4-5 órás lovas túrára is, a kanyon számos különleges ösvényén biztosa nem fognak unatkozni. Ha inkább gyalogosan hódítanád meg a kanyont, hogy magad mászhass fel a legmagasabb pontokra is a fantasztikus panoráma miatt, indulnak gyalogtúrák is, vagy beveheted a North Rim legszebb helyeit – mint pl. az Inner Gorge – akár quad járgánnyal is. Bárhogy is dönts, rossz választás nincs, és biztos vagyok benne, hogy ne bánod meg, hogy a tömeggel ellentétben Te ide jöttél, a Grand Canyon North Rim szegletébe.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s