Jade Mountain – St. Lucia

St. Lucia - Jade Mountain

St. Lucia – Jade Mountain

A Jade Mountain luxushotel kétség kívül nem csupán St. Lucia, de a Karib-tenger egyik legkülönlegesebb szállodája is egyben. A mestermű Nick Troubetzkoy, orosz – kanadai származású innovatív építész fantáziáját dicsőíti, aki egészen újszerűen gondolkodott az ideális szállodát illetően.

Szentély a Jade Mountain hotelben

Szentély a Jade Mountain hotelben

Nick számára egy vendégszoba mindig egy önálló mestermű, nem csupán egy hely, ahol a vendég elalhat, ennek megfelelően a luxushotel mind a huszonnégy „szentélye” önálló egyéniséggel rendelkezik. Mi a közös mégis ezekben az építészeti csodákban? A Jade Mountain szentély nagyméretű medencével rendelkezik, mely a szoba nyitott oldalán található, természetesen a Karib-tenger felőli oldalon, így a csodás panorámát nem csak függőágyadból, de akár a saját medencédből is élvezheted kedvenc italod szürcsölése közben. Mindegyik szentélyt tágas terek alkotják, hogy otthonosan, kényelmesen érezd magad lakosztályod minden négyzetcentijében. Kiemelten fontos szempont volt Nick számára a technika mellőzése, hogy a kikapcsolódás tényleg zavartalan legyen, a tökéletes feltöltődést semmi ne gátolja, ezért nincs például rádió, telefon, televízió és internet a szentélyekben. Ez szokatlan, sőt, akár ijesztő is lehet a mai világban, amikor az ember szinte összenőtt az egyes kütyükkel; bevallom, nehezemre esik nekem is elképzelni, hogy mondjuk akár néhány napig is teljesen el legyek zárva így a külvilágtól. 🙂

Jade Mountain, panoráma

Egy koktél a medencédben?

Fontos, hogy a szentély minden egyes négyzetcentije számít Nick szerint, számára nincsen jelentéktelen részlet, ezért odafigyelt mindenre: a stíluson felül itt minden természetes anyagból készült a harmónia érdekében. A Jade Mountain bármelyik szentélyébe is szeressél bele, a különleges atmoszféra és persze a pazar kilátás alapfelszerelés mindegyikben. A természet elemeinek (föld, víz, levegő) intenzív és innovatív használata intim kapcsolatot képez a természet és a luxushotel vendégei között – az építész szerint ez az igazi pihentető nyaralás egyik alapfeltétele. A Jade Mountain luxushotel tulajdonképpen nem más, mint tiszteletadás e csodás sziget, St. Lucia természeti szépségei előtt, egy igazi mestermű!

Egy közös reggeli jóga?

Egy közös reggeli jóga?

A szálloda St. Lucia egyik festői domboldalában helyezkedik el, csodás panorámát kínálva a sziget híres hegyeire (Kis Piton, Nagy Piton), de ha a fehér homokos tengerpart szerelmese vagy, akkor sem kell kétségbe esni, hiszen a Jade Mountain lábánál található a testvérszálloda (Anse Chastanet), melynek 2 privát partszakasza is rendelkezésedre áll. Ha nagy pörgésre vágysz, akkor NEM ez a hotel lesz a Te választásod, vagy akkor ezt maximum néhány napra javasolom csak, hogy ízelítőt kapj belőle. A közel 600 hektáros területen minden a nyugodt pihenés, zavartalan feltöltődés köré szerveződött: van a hotelnek különleges étterme, bárja, természetesen ezek is a már említett panorámával, mint ahogy a fitness teremből is hasonló kép tárul elénk. A Jade Mountain rendelkezik egy különleges organikus farmmal is (Emerald Estate), mely nagy szerepet játszik a vendégek étkeztetésében, hiszen innen szerez be a konyha a vaníliától kezdve a mangón keresztül egészen a zöldségekig mindent, amit csak lehetséges, ezzel is biztosítva az ételek minőségét az éttermekben. Az organikus farm kiválóan illeszkedik a Jade Mountain szemléletébe, természetközeli koncepciójába; az ilyen szemléletnek csak örülni lehet! 🙂 Ezenfelül a hotel kiváló kapcsolatot ápol St. Lucia legjobb áruját biztosító halászaival is és egyéb ellátóival, hiszen egy tökéletes nyaraláshoz a kulináris élmények is hozzátartoznak, nem igaz? A testet/lelket feltöltő wellness és SPA szolgáltatások hasonlóan fontosak lehetnek egy hotelválasztásnál – természetesen a Jade Mountain ebből a szempontból is remek megoldás, hiszen a „Kai en ciel” SPA központban a kényeztetés minden ismert és kevésbé ismert formája megtalálható.

Zipline St. Lucia esőerdeiben

Zipline St. Lucia esőerdeiben

Még St. Lucia szigetéről hadd ejtsek már pár szót, mivel egyrészt itthon kevésbé ismert karibi sziget, másrészt a hozzám „betévedő” Világutazók rendszerint megkérdezik: „érdemes kimozdulni, van mit látni a szigeten?”. Én meg erre azt mondom mindig, hogy nemhogy érdemes, de Világutazóknak köteeeeelezőőőőő! 😀 N,a de nézzük konkrétan, mivel lehet elütni az időt, csak így lazán, felsorolás szerűen: amennyiben a természet szerelmese vagy, úgy a Karib-tenger vizein St. Lucia az egyik legjobb választás: érintetlen esőerdeiben fantasztikus gyalogtúrákat tehetsz, melyek teljesen kikapcsolnak, miközben izgalmas növényekkel, állatokkal, csodás vízesésekkel, lélegzetelállító tájakkal találkozhatsz. Ha rajongsz ezekért a túrákért, akkor a Nagy Piton (St. Lucia egyik híres hegye a Kis Piton mellett) festői ösvényét ki ne hagyd! Ha inkább a magasból vennéd szemügyre az esőerdők élővilágát, akkor a fák között közlekedő Aerial Tram „légi villamos” garantáltan kalandos lesz, ha pedig gyorsabb tempóra vágysz, akkor a canope ride pályáit javasoljuk.

St. Lucia vitorlázás

St. Lucia vitorlázás

Ha inkább a víz alatti kalandokért rajongsz, akkor a búvárkodáson felül a Sea Trek vagy Snuba Diving kalandok Pigeon Island szigeténél biztosan tetszeni fognak, ha mégis maradnál a víz felszínén, akkor pedig különböző katamarán és vitorlás túrákkal fedezheted fel a St. Lucia környéki vizeket és a szigetet. Ha horgász vagy, St. Lucia, és környéke igazi paradicsom lesz Neked, itt akár éjjel-nappal hódolhatsz szenvedélyednek. Ha gyaloglás helyett különleges járműre vágysz, akkor a 4*4 szafari terepjárón felül akár sagway, ATV vagy kerékpár túrákat javaslok, de izgalmas élménynek ígérkezik a tengerparton lovaglás is, mondjuk, egy BBQ ebéddel összekötve.

Na, akkor végül is hány napra is tervezzük ezt a St. Lucia nyaralást? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s