Helisí Kanada legszebb havas fennsíkjain

Egy ilyen kép láttán nincs több kérdés...

Egy ilyen kép láttán nincs több kérdés…

Mindaz, amiért az ember fia helisí sportra adja a fejét – azaz a kihívás, kaland, remek hó, nagy magasság, érintetlen pályák, jó társaság – megtalálható Kanada egyik legszebb részén, mely mintegy egyórás repülésre található Vancouver városától. A Bella Coola Völgyet, mely 400 km-re található északra Vancouvertől, a festői Coast Range Mountains felett elhaladva közelíthetjük meg. Kanada e kietlen, érintetlen vidéke kiváló körülményeket biztosít a helisí művelésére, hiszen a Tweedsmuir Park a legnagyobb ilyen terület British Columbia területén. Itt aztán kiélheted helisí szenvedélyedet! Ráadásul nem is akármilyen luxuskörülmények között, hiszen a bázisunk nem más lesz, mint az egyedülálló Tweedsmuir Lodge ****, mely mindennel rendelkezik a Világutazók számára, mi szem-szájnak ingere. Privát helisí luxuskörülmények között, mely a legmagasabb elvárással rendelkező Világutazók számára készült, azonban innen még nem ment haza úgy senki, hogy ne teljesítették volna túl elvárásait.

Tweedsmuir Lodge

Tweedsmuir Lodge

A vidék minden évszakban számtalan kalandot kínál. A fantasztikus Tweedsmuir Lodge ***** télen-nyáron várja vendégeit. Az egész lodge 60 hektár területen található, s ebből 9 privát bungalow a főépület környékén. Azt is mondják, hogy mindegyik bungalow saját leszállóval rendelkezik. 🙂 A hotel területén minden adott, hogy a helisí fáradalmait kipihenjük, akár például az igényes wellness & SPA részlegen. Szezonról-szezonra nő azok száma, akik a helisí sportnak hódolnak,de szerencsére ez még mindig nem tömegsport egyrészt, másrészt a Tweedsmuir lodge is erősen limitált számú vendég befogadására alkalmas, s nem is merészkedik akárki ilyen vadregényes helyekre, szóval az biztos, hogy nagy tömegre, szerencsére, nem kell számítani a vidéken. Egyébként is, ez messze nem az a kategória, mint egy osztrák síelés, hiszen itt egy nap is többe kerül, mint egy egész hét ‘hagyományos’ síelés Európában.

Helisí Kanadában

Ez bizony nem a kezdők sportja

Ez nem a kezdő síelők sportja természetesen, erős haladó alatt ne menjen senki; aki megbirkózik magabiztosan egy fekete pályával, az gondolkodjon ilyen kalandokban. Ezt követően viszont minél jobb szinten van valaki, minél edzettebb, annál több lehetőséget rejt egy helisí program, annál élvezetesebb kalandok várnak rá. Általában maximum 3 turnus embert visz ki a helikopter, külön mindegyik csoportot egy fordulóval; a csoport tagjait a tudásszint alapján sorolják be, erről (és a saját felelősségről) a helisí megkezdése előtt kell nyilatkozni még, természetesen. Ha soknak találod ezt a létszámot, a privát túra is megoldható. Nem csoda: ezen a helyen minden Rólad, a vendégről szól. A túrák árát a megtett kilométerek alapján határozzák meg – ebbe a helikopteres utat nem számolják bele. Ha nem fáradtál el eléggé a normál program során, nyugodtan lehet menni extra kilométerekre, ahogy jól esik.

Landolás az ismeretlenben

Landolás az ismeretlenben

Egy ilyen helisí kalandban az a legjobb, hogy olyan helyekre megyünk, olyan helyeken dob le minket a helikopter, ahova más nem jut el normális esetben. Az érintetlen, napfénytől csillogó pályáktól, a környező tájtól még a leggyakorlottabb síelő szája is garantáltan tátva marad. olyan drámai a hatás. Ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy Kanadában a helisí sportot űzők kb. 75%-a visszatérő ügyfél. A szakértő, leggyakorlottabb síelők szerint a világ egyik legjobb helye Kanada a helisí űzésére, ezen belül az általunk választott Bella Coola Völgy és vidéke. Jó helyen szerepel még Svájc, Új-Zéland és Alaszka is, és nemrég Nepál is elkezdett felzárkózni a minőségi szolgáltatást nyújtó helyek közé. Te hova mennél ezek közül először / már voltál is ezek közül valahol? 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s