Jeep szafari Dominica szigetén

Ökotúra, Dominica

Ökotúra Dominica szigetén

Ha az ökoturizmus szerelmese vagy, és azon gondolkodsz, hogy melyik lenne a tökéletes választás erre a Karib-tenger szigetei közül, hadd segítsek: Dominica. Nem összekeverendő a Dominikai Köztársaság szigetével, mely északabbra található ennél, és a magyar utazók körében az egyik legnépszerűbb sziget a Karib-tenger világában – nem véletlen, hogy erről itt nem olvashatsz cikket. 🙂 Mondjuk a szürke magyar piacon szinte kizárólag all inclusive, tengerparti nyaralásokat hirdetnek a Dominikai Köztársaságba, és azért ennél sokkal többet tud az a sziget is, talán egyszer majd mégiscsak megnézzük e másik arcát is a szigetnek, ki tudja?

Smaragd Medence, Dominica

Smaragd Medence, Dominica egyik legszebb látnivalója

De térjünk vissza Dominica szigetére, mely, ahogy mondtam, az ökoturizmus fellegvára a Karib-tenger térségében, nem véletlen, hogy szlogenje a ‘Nature Island’ lett. A sziget nevét Kolumbusz Kristóftól kapta, aki 1493. november 3-án érte el partjait, s mivel ez egy vasárnapi nap volt, így a sziget a Dominica nevet kapta (dominica latinul vasárnapot jelent). Hihetetlen, hogy ez a kicsi, mindössze 750 km2 területű sziget mennyi izgalmat, kalandot rejt az odaérkezők számára, első blikkre nem is gondolnánk, mennyi minden elfér egy ekkora szigeten.

Dominica gasztro

Kis kóstoló a kreol konyhaművészetből

Pl. elfér az a 365 folyó, ami a szigeten található, mely egészen elképesztő szám, de nézzünk néhány további érdekes programlehetőséget, hogy kedvet csináljak kicsit a szigethez: madár-les, botanikus kertek, felfedezni a kreol építészet remekműveit, canyoning, nemzeti parkok, vízesések bejárása, sznorkelezés, búvárkodás, bálna-les testközelből, hajós kirándulások, Dominica kreol ételeinek megízlelése, mártózás a Smaragd Medencében, wellness & SPA turizmus, gyalogtúrák, lovaglás, kajakozás az Indián-folyón, látogatás a karibi indiánoknál (Kalinago Territory), river tubing, izgalmas helyi piacok, termálvizek, a festői Titou szurdok felfedezése, jeep szafari, zipline.

Bálna-les Dominica szigete körül

Bálna-les Dominica szigete körül

Ez a 23 jutott hirtelen szembe, de van még ennél is több. 😉 De most nézem, megint elkalandoztam, hiába, így jár az, akinek szenvedélye az utazás, és rajong a világ valamelyik csodás kis szegletéért, mint jelen esetben Dominica szigetéért. Szóval akkor a kitérő után térjünk rá eredeti témánkra, a nap kalandjára, amit ‘nagy gondossággal’ választottam ki (igazából adta magát a hangulata miatt), és legalább akkora izgalommal osztok meg Veletek.

Jeep szafari Dominica

Íme, így fest a szafari járgányunk – bevállalod?

Én az előbbi 23 kalandból szándékosan a jeep szafarit választottam ki, mert olyan programot szeretnék bemutatni, ami igazi laza karibi hangulatban telik, és a sziget természeti kincseire koncentrál, mivel ez Dominica legfőbb vonzereje. Voltam már a világon sok helyen, részt vettem mindenféle jeep szafarin, de nem olyan viccesen, ami itt található Dominica szigetén. A szafari járgány első pillantásra inkább egy kiszuperált IFA teherautóra, vagy nem is, inkább egy kisebb katonai szállítójárgányra emlékeztet, melynek a platóján lehet helyet foglalni, aztán kalandra fel!  Lehet félnapos, egész napos szafarira menni, ki-mit szeretne, az biztos, hogy mindegyiket tartalmasan lehet eltölteni, bármelyiket is válasszuk.

A járgányt egyébként Dominica leghíresebb művésze, maga Earl Ettienne pingálta ki amolyan karibi stílusban, a székek legalább párnázottak, és persze biztonsági öv is van mindenki számára, ami azért megnyugtatóan hat az emberre. A platón van több kapaszkodó rács is, de egyéb, a kilátást akadályozó nincs, így az egész szafari során premier plan-ból láthatóak Dominica csodáit, és remek fotókat lehet készíteni. Laza öltözet javasolt, de legyen nálunk ruha eső ellen (gyakori  a sziget belsejében), naptej és napszemüveg a nap ellen, fürdőruha, törölköző, vízálló kamera, és persze, ami a legfontosabb, kényelmes cipő és általában kényelmes ruházat, amiben jól érezzük magunkat!

Trafalgar-vízesés

A Trafalgar-vízesés, Dominica egyik legszebb vízesése

A különböző szafarik során Dominica természeti csodáihoz látogathatunk el, mint pl. a Titou szurdok,  The Boiling Lake, Middleham-vízesés, Sari Sari-vízesés, Spanny-vízesés, Trafalgar-vízesés, Smaragd Medence, csak hogy néhányat meg is említsünk.

Kalandra fel, Világutazók! 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s