Saját szakértővel Brüsszel legjobb csokoládéházaiban

Csokibolt Brüsszelben

Hangulatos csokibolt Brüsszelben

Brüsszel legjobb csokoládéboltjainak felfedezése saját csokoládé szakértővel + természetesen workshop és kóstoló…

Azért természetesen, hiszen ezek nélkül a túra pont olyan lenne, mint egy hagyományos élmény, amikor irodával megy az ember felfedezni Brüsszel városát. Ám elég néhány apró (?) „kisebb” rafinéria, és máris az egyszerű túrából egy igazi gasztronómia kaland lesz, olyan, amely megkapja méltó helyét a Private Travel blog oldalán. Persze a „kisebb” szó a rafinéria esetében, mint mindig, most is erősen relatív, hiszen ha ennyire kicsi, akkor miért nem csak így mennek a túrák?

A belga csoki az egész világon ismert, sőt, közismert: Neuhaus, Godiva, Leonidas, Pierre Marcolini, Frederic Blondeel, Del Rey, Galler, Chateau Blanc… Van olyan Világutazó, aki ne ismerne legalább egyet ezek közül? A Cocoa & Chocolate múzeumban megtudhatjuk, hogy a 17. század első felében Belgium volt az első az európai országok között, ahol a csokoládémesterség virágzásnak indult, s tart azóta is. A legjobb minőségű csokoládék a gyarmatosított Afrikából érkeztek, s az első igazán világraszóló áttörést a pralinénak köszönhették, melyet 1912-ben Jean Neuhaus kreált meg elsőként. Felesége összeállította a „ballotint”, egy praliné-válogatást, aminek köszönhetően aztán a business berobbant. Egyébként évente Brüsszel, helyesebben Belgium 172 ezer tonna csokit gyárt, és több mint 2.000 csokoládé bolt található országszerte, így a gasztronómia, a (belga) csokoládé szerelmesei számára Brüsszel és az egész ország olyan, mint egy kegyhely.

Museum of Cocoa & Chocolate

Museum of Cocoa & Chocolate, Brüsszel

De visszakanyarodva a mi kis csokoládé túránkhoz, Brüsszel belvárosában, a Grand Place főtéren találkozunk „kalauzunkkal”, aki segítségünkre lesz a legjobb belga csokoládé házak felfedezésében. Ez egy igazi „chocaholic” túra, nincs erre jobb szó! 🙂 Természetesen gyalogosan haladunk a „csokoládé-ösvényen”, így Brüsszel legszebb épületeit és nevezetességeit is megismerhetjük egyben, hiszen számos ínyenc bolt a Grand Place környékén található. Már a kirakat puszta látványa is megindítja nyáltermelést, a sokféle színes kreálmány, díszes doboz, az igényesen berendezett kirakat, a néha diszkréten kiillanó csokoládé illat – mind-mind arra készteti az embert, hogy belépjen a boltba. Ha pedig egyszer belépett, akkor nincs menekvés…

Csokoládé workshop, Brüsszel

Csokoládé workshop, Brüsszel

Amikor egy helyi „kalauz” segítségét is igénybe vesszük, nem csak hogy biztosan eljutunk a legjobb csokoládé boltokba, de így beleshetünk a színfalak mögé is, és egyszerre bennfentessé válunk. Ahelyett, hogy a kirakatot vagy a polcokat bámulnánk a többi turistával, máris azon kapjuk magunkat, hogy lelkesen gyártjuk-mártjuk saját kis bonbonunkat, pralinénkat, kagylónkat, húsvéti tojásunkat a csokoládé workshop során, amit aztán jóízűen be is kell falni rögtön, mert azt mondják, hogy ezek a csokoládék nem tartalmaznak semmi mesterségeset, amitől sokáig elállna a mestermű… Hehe, sokáig elállna??? A Belga csoki??? 😉 Egészségetekre!

Neked melyik a kedvenc belga csokoládéd?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s